ЗАШТО ЈЕ УКРАЈИНЦИМА ПОТРЕБНО ДА СУ СРУШИЛИ КИНЖАЛ, А РУСИМА ДА СУ УНИШТИЛИ ПАТРИОТ: Поглед на актуелну тему!

Обарање Кинжала или уништење ракетног система Патриот и даље је предмет нагађања. Могли би слободно рећи много теорија и тврдњни, а доказа никаквих и нигде.

Спомиње се продаја неких делова на интернету, али се са сигурношћу не може рећи да припадају украјинском патриоту или су делови са поклопца лансера.

Не улазећи у то да ли је или није оборен Кинжал или уништен Патриот логично се намеће питање која сврха је ове приче и шта се крије иза ње свој суд дао је војни коментатор Бошко Јовановић који је за Телевизију Фронт изанализирао ову причу из свог угла:

© Shutterstock/Mike Mareen
Foto: Shutterstock

“Кинжал да се обори Патриотом не може, зато што немачки Патриот који је стигао у Украјину је верзија ПАК 2. Верзија ПАК 3 може да обара балистичке ракете, али питање је да ли Украјина има радар који може да региструје лет Кинжала. Кинжал, зашто се зове хиперсонична ракета? Па зато што иде брзином од 10.000 км/ч, можда грешим, али није битан овде Кинжал, него зашто Украјинци тврде да су оборили Кинжал, а Путин тврди да нису користили Кинжал?! Мада се зна на пример да сваки пут кад полети МиГ-31К, К значи Корабељни односи се на морску авијацију, али може да значи Кинжал. Кад МиГ-31 полети на целој територији Украјине проглашава се ваздушна опасност.

Зашто је Украјинцима битно да су срушили Кинжал?!

Па под 1. зато да покажу, да не постоји руско оружје који они не могу да сруше, од кога не могу да се одбране.

Под 2. погледајте како је овај Патриот супер, ништа нам није помогло као Патриот, дајте нам још Патриота и то је чиста украјинска пропаганада пред најављену офанзиву.

Гувернатор Николајевске области Ким је рекао да забрањено сликање и снимање свих трупа које иду на фронт. Из Бердјанска и Запорошке се евакуише 70.000 људи. Наравно све је на доброовљној основи.

Хрватски војни аналитичар Роберт Барић предвиђао је да ће 40.000 људи да дође до Бердјанска да изађу на море и тако да се уклине и да чекају крај године, када треба да стигне оружје са запада са којима ће да победе Русију. И све да се уклине Руси могу да их окруже. Најнеуобичнији правац је уклињење према мору. Око 40.000-45.000 људи, обично офанзива креће са 200.000 -300.000 људи. Има 5 праваца један је главни. Ту долази 60 посто снага, а на друга четири помаћна правца кад се гледа лево и десно од главног имају да вежу снаге да не могу да помогну одбрани, да се ротирају. Ако се пробије на главном правцу долази до рушења фронта може и да дође до окруживања да се снаге са главног правца нађу и споје.

Украјинцима је јако потребан ПР. Оброили су над Кијевом своју бесиплотну летелицу Бајрактар иако је основно правило ПВО да се летелице не обарају у насељеном, него ван насљеног места. Кад уђе летлеица у насељено подручје може да падне и изазове још већу штету. Нити се ракета нити летелица, нити било шта обара изнад насељеног места, али то украјинци не примењују. Кинжал није оборен. Украјинцима је потребан војни успех јер их Руси бомбардују целом линијом фронта”, закључује Јовановић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *