ШТА ЈЕ ТО ПОГОЂЕНО У КИЈЕВУ У ПОНЕДЕЉАК КАСНО УВЕЧЕ, ПОСЛЕ ЧЕГА ЈЕ УСЛЕДИО НАПАД НА МОСКВУ? Да ли су Герани и ракете ударили на штаб ГУР-а’?!

У Кијеву је од раног јутра блокиран саобраћај у зони главне „канцеларије“ Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине.

Док се цео свет бавио ударом 32 дрона на Москву у Кијеву који је прежиувео жестоки удар затворен је био Гавански мост.

Саобраћај блокиран од ноћи, убрзо после ноћних удара Ваздушно-космичких снага Русије.

Оно што је интересантно јесте да неколико десетина метара од моста налази се зграда главног одељења Главне управе Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине, која планира све нападе Кијева на територију Русије.

Заправо ГУР је смештена на острву Рибаљски на реци Дњепар. Мост је под блокадом већ 12 сати, па су већ почела нагађања да је седиште Војне обавештајне управе разорено комбинацијом удара дронова камиказа и крстарећих ракета.

Путин је потврдио напад на седиште Главне обавештајне управе украјинског министарства одбране у Кијеву

Говорећи о данашњем нападу дроновима на престоницу и Подмосковље, Путин је изнео тезу да Оружане снаге Русије заиста ударају на територију Украјине, али то раде високопрецизним оружјем и, у принципу, само на објектима војне инфраструктуре.

„Разговарали смо и о могућности напада на штаб за доношење одлука. Наравно, овој категорији припада и војни обавештајни штаб Украјине, који је нападнут пре два дана“, рекао је председник.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *