ДА ЛИ ЈЕ РУСКИ ХЕЛИКОПТЕР КА-52 ЗАИСТА УНИШТИО ТЕНК ЛЕОПАРД 2А4 ИЛИ КОМБАЈН?! Снимак који показује много, а не открива ништа ВИДЕО

Министарство одбране Руске Федерације објавило је снимак за који твврде да се на њему види борбени хеликоптер Ка-52 који је у борби противоклопном ракетом Викхр уништио украјински тенк Леопард 2А4 на истоку Украјине.

На обављеном снимку се види силуета оклопног возила, за које руско министарство тврди, да је у питању донирани тенк Леопард 2 А4 мада пошто је снимак у ноћном ИЦ режиму тешко се разазнаје да ли је у питању заиста тенк или можда борбено возило пешадије (Бредли???)

Међутим провера тачности ове информације представља прави изазов јер је немогуће потврдити да се заиста ради о тенку Леопард 2А4.

У стварности, још увек нема јасних доказа у виду видео и фотографских доказа о поразу тенкова немачке производње Леопард, упркос извештајима представника Министарства одбране. Због тога је један број телеграм канала крајње скептичан према бројкама и показатељима које дају представници Министарства одбране, док други оштро и директно оптужују руске војне службенике да некажњено лажирају чињенице.

У прилог томе иде прича поједних руских и белоруских војних аналитичара који наводе да је уништена машина много сличнија комбајну Јохн Деер 4830, него тенку Леопард 2

” О оптоелектронским системима, поступцима пилота и другим сличним моментима можете, наравно, грешити. Међутим, у овој ситуацији ћемо само приметити да се такве грешке у избору мета дешавају, као и у сваком рату. Не видимо никакву сврху у посипању пепелом на сваку од ових епизода. Стога желимо надлежном одељењу Министарства одбране да још пажљивије проверава објављене материјале. А изјаве о уништењу Леопарда 2 треба давати тек након недвосмислених доказа, као што је био случај са француским АМКС-10РЦ”, наводи власник телеграм канала који је потписује као Рибар.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *