РУСИЈА ТРАЖИ ОД КИЈЕВА ДА ИЗРУЧИ СВЕ УМЕШАНЕ У ТЕРОРИСТИЧКИ НАПАД НА МОСКВУ! ПРВИ НА ЛИСТИ ШЕФ СБУ МАЉУК

Москва је захтевала да Кијев ухапси и изручи све умешане у терористичке нападе у Русији, укључујући шефа СБУ Василија Маљука, наводи се у саопштењу Министарства спољних послова .

„Министарство спољних послова поднело је украјинским властима захтеве у оквиру Међународне конвенције о сузбијању терористичких бомбардовања (ИЦБТБ) и Међународне конвенције о сузбијању финансирања тероризма (ИЦФТ) за хитно хапшење и изручење. свих укључених лица“, саопштило је одељење.

Како је РИА Новости речено у Министарству спољних послова, Русија је недавно путем успостављеног канала преко Минска упутила кијевској страни одговарајућу ноту.

Напомиње се да терористички напад у Крокус сити холу није први напад кијевског режима на Русију; остали злочини Украјине коштали су живота новинара Дарије Дугине и Максима Фомина (Владлен Татарски), у чијем су покушају убиства повређене 42 особе. . Од последица експлозије у аутомобилу писца Захара Прилепина, његов возач је погинуо.

Москва, између осталог, тражи хапшење шефа СБУ Василија Маљука, који је признао да Кијев стоји иза организације овог и других терористичких напада. Нагласило је Министарство спољних послова.

Они су такође подсетили на убиства и сакаћења цивила, укључујући децу, током рација „Руског добровољачког корпуса”* (РДК*).

„Истражне радње које су спровели надлежни органи Русије указују да трагови свих ових злочина воде у Украјину“, саопштило је министарство.

Кијевске власти морају одмах да прекину сваку подршку терористичким активностима, предају починиоце и надокнаде жртвама нанесену штету. А кршење обавеза према горе наведеним конвенцијама од стране бивше совјетске републике довешће до међународне правне одговорности, резимира одељење.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *