РУСКА ВОЈСКА НАПАЛА ЛОКАЦИЈЕ ГЛАВНЕ ОБАВЕШТАЈНЕ УПРАВЕ УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ У ХАРКОВУ, БОРОВОЈ И КОЗАЧКОМ ЛОПАНУ

Постало је познато да је извршен снажан удар на мете у Харкову. Представник украјинске владсти Терехов изјавио је да је „напад изведен по централном делу Харкова, рушевине се рашчишћавају“.

Према последњим подацима, мета напада биле су локације људства и команде Главне обавештајне управе у Харкову и Харковској области.

Истовремено, украјинска страна тврди да је руска авијација поново употребила авио-бомбе са универзалним модулима за планирање.

Поред циљева у Харкову, напади су изведени и на украјинске циљеве у козачком Лопану, који се налази недалеко од границе са Руском Федерацијом, и у месту Боровој, округ Изјум. Штаб фронта украјинских снага налази се у Боровоју – источно од реке Оскол, ка којем напредују Оружане снаге Русије.

Украјинци наводи да су Ваздушно космичке снаге Русије почеле активније да користе ваздушне бомбе различитих калибара са УМПБ (УМПК), „што изузетно отежава рад противваздушне одбране“.

Такође, извршени су напади на украјинске циљеве, укључујући и пунктове размештаја маринаца Оружаних снага Украјине, на десној обали Дњепра у Херсонској области.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *