С-300 УКРАЈИНСКЕ ПВО УНИШТЕН У ХАРКОВУ!

С-300 са јарболом 40V6M и нишански радар 30N6 уништени су данас поподне у Харковској области. На снимку забележеном беспилотном летелицом види се положај украјинске ПВО који је дуго осматран од стране руских дронова.

Снимак од неколико минута приказује и припаднике ОСУ који покушавају да локализују пожар близу радарског јарбола. Могуће да је свему претходило дејство неког беспилотног средства, на пример “Ланцета”. После неколико минута читаво окружење бива уништено дејством далеко моћнијег средства.

Лансер С-300 је готово сигурно уништен напуњен, узимајући у обзир карактеристичан изглед експлозије. Као што смо већ рекли, на снимку се јасно уочава и већи број припадника ПВО што значи да је поред лансера и опреме дошло и до знатних губитака у људству.

Украјинска ПВО трпи тешке губитке. На почетку месеца страдали су ретки и вредни системи PATRIOT. Пре неколико дана погођен је и аеродром Жуљани, на којем су такође размештене његове батерије. У месецима када када руска авијација има доминацију у ваздуху, сваки ПВО систем је од виталног значаја. Тренутно руске Ваздушно-космичке снаге прилично слободно врше налете и својим ФАБ бомбама наносе велику штету по украјинским положајима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *