ОТКРИВЕНА ЈЕДИНИЦА 3449: Лаким спортским авионима нападали трафостанице на граници! Извели 5 летова! Овако изгледа прерађени авион

Припадници Федералне службе безебдности открили су лаку спортску летелицу која је била модификована за ношење експлозива и његово бацање на објекте од стратешке важности за снабдевање унутар руске територије.

Фото: Принтскрин ФСБ

„Према добијеним информацијама, у циљу организовања саботаже на територији Русије, начелник ГУР МОУ (Главне обавештајне управе Министарства одбране Украјине) Кирил Буданов створио је 3. службу ГУР- а, која укључује лаке авиона за снабдевање диверзантско-извиђачких група на територији Русије оружјем за уништавање, као и за ударе бацањем бомби на објекте енергетске и енергетске инфраструктуре“, саопштила је руска служба безбедности.

Фото: Принтскрин ФСБ

Како је саопштио ФСБ, координација употребе лаких авиона поверена је војној јединици број 3449 кодног назива „Легија“, која је у саставу Главне обавештајне управе Министарства одбране.

Фото: Принтскрин ФСБ

Према подацима ФСБ-а, од почетка 2023. године ова јединица Главне обавештајне управе Министарства одбране планирала је и извела пет летова на Русију, током којих су оштећени објекти енергетског комплекса у регионима Русије који се граниче са Украјином.

Фото: Принтскрин ФСБ

„Као резултат спроведених специјалних операција, два пилота су приведена и признала терористичке акте које је починила и планирала Главна обавештајна управа Министарства одбране“, саопштио је ФСБ. 

ФОТО ГАЛЕРИЈА:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *