RHEINMETALL отвара ЦЕНТАР за одржавање БОРБЕНИХ ВОЗИЛА у Украјини

МИЛАНО – Корпорација Rheinmetall је успоставила центар за одржавање на западу Украјине ради поправке немачке војне опреме оштећене у боби, док се све више произвођача наоружања отвара у земљи која је у сукобу.

Rheinmetall Украјински центар за поправку војне индустрије, заједнички пројекат између немачке компаније и украјинског државног предузећа Укроборонпром, свечано је отворен 10. јуна.

“Мардер борбенa возила пешадије (ИФВ) већ се одржавају и преуређују у центру, а у будућности ће се такође поправљати и Леопард 1 и 2 главни борбени тенкови, као и други немачки системи, на другим локацијама у Украјини”, наводи се у саопштењу компаније.

Rheinmetall ће се ослањати на локалну радну снагу и опрему, поред пружања сопствених ресурса у центру. Према саопштењу, украјински стручњаци су прошле године обучавани за сервисирање оклопних возила на локацијама компаније у Немачкој.

До краја 2023. године, немачки произвођач је послао преко 100 Мардер ИФВ возила у Украјину, а додатне испоруке у “двознаменкастом опсегу” биле су планиране за ову годину, према информацијама компаније.

Rheinmetall је такође ангажован да испоручи Леопард 1 и 2 главне борбени тенкове, као и оклопна возила за обнову, у Кијев.

Званичници компаније раније су разматрали идеју о отварању чак четири фабрике у земљи која је у сукобу како би произвели шири спектар оружја.

У последње време постоји јачи притисак од стране украјинске владе да се локализује производња војне опреме, као и растућа склоност западних одбрамбених компанија да отворе погоне у Кијеву.

Раније овог месеца, KNDS, француско-немачки произвођач борбених возила, рекао је да је близу отварања подружнице у Украјини која ће сарађивати са локалним фирмама како би производила резервне делове и произвела артиљеријске гранате калибра 155mm.

Други произвођачи западних возила за копнену употребу разматрали су опцију отварања производних места у Украјини као одрживији облик војне помоћи, али су мало њих предузели кораке с обзиром на безбедносне ризике.

2 коментара на “RHEINMETALL отвара ЦЕНТАР за одржавање БОРБЕНИХ ВОЗИЛА у Украјини

  1. Чим се открије тачна локација”Центра за одржавање борбених возила” у Украјини, Војска Русије ће га уништити заједно са (страним)запосленима ! Сачекаће да се “Центар” потпуно опреми и крене с’радом, па ће га,тек,онда уништити. Као што је и до сада уништавала објекте за ремонт борбених возила, авиона, производњу наоружавања и муниције у Украјини. Не могу Украјинци имати толико погона – колико Војска Русије може уништити ракетама и дроновима ! Украјинцима одмажу богом дани. Време ради за Војску Русије ! И, тачка!
    (Мр & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *