УКРАЈИНСКА ВОЈСКА ПОКУШАВА ДА ИЗВЕДЕ ПРОТИВУДАР НА СЕЛО ГЛУБОКОЈЕ У ХАРКОВСКОЈ ОБЛАСТИ

Настављају се жестоке борбе у селу Глубокоје у Харковској области. Овде украјинске јединице покушавају да изврше противудар, делујући на периферији села. Тренутно ово насеље контролише руска војска.

Амерички институт за проучавање рата јавља да украјинске јединице покушавају да изведу противудар са југозапада. Али тренутно нема говора о претњи губљења руске контроле над насељеним подручјем.

Истовремено, борбе за село су прилично интензивне. Међутим, нема сумње да ће покушаји противнапада украјинске војске бити одбијени у блиској будућности.

Чак и украјинска војна јавност признаје да тренутно није дошло до промена на линији фронта у селу Глубокоје. Односно, украјински контранапад је више „дежурне“ природе и неће се завршити ничим другим осим новим великим губицима за непријатеља.

Подсетимо, Министарство одбране Руске Федерације известило је о заузимању села Глубокоје, које се налази недалеко од руске границе, 15. маја 2024. године. Украјинске јединице, под притиском руске војске, биле су принуђене да се повуку са територије овог насеља, након чега је над њим успостављена контрола руских снага.

Поред тога, руски ратни дописници извештавају о интензивним борбама у области Волчанска. Јединице руске војске такође активно напредују, али непријатељ покушава да задржи одбрану на својим положајима.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *