УКРАЈИНА ДОБИЈА ЈОШ ЧЕТИРИ РАДАРА ТРМЛ-4Д (TRML-4D)

Хенсолдт (HENSOLDT) ће Оружаним снагама Украјине испоручити још четири радара ТРМЛ-4Д (TRML-4D) компаније Диел Дефенс (Diehl Defense). Радари су дизајнирани за украјинске системе ПВО ИРИС-Т СЛМ (IRIS-T SLM).

У оквиру налога Диел Дефенс у вредности од средње двоцифрене милионске суме (око 50 милилиона евра), радари ТРМЛ-4Д треба да буду испоручени током 2024.

„Ова поруџбина је резултат одличних оперативних резултата из Украјине. Поносни смо што можемо да помогнемо у даљем јачању одбрамбених способности Украјине. Ови радари штите животе!” поделио је на веб страници Томас Милер, извршни директор компаније Хенсолдт.

ТРМЛ-4Д користи најновију дигиталну радарску технологију. Способан је да детектује, прати и класификује различите врсте ваздухопловних циљева.

Овај систем ефикасано реагује на мале, брзе, ниско летеће и/или маневарске крстареће ракете, као и на авионе и хеликоптере који маневришу или лете на малим висинама.

Осигурава брзо откривање и праћење око 1.500 циљева у радијусу до 250 км.

Мобилни радар користи активни електронски скенирајући низ (AESA) заснован на елементима галијум нитрида у чврстом стању (GaN).

Радарска станица је опремљена уграђеним генератором и може се транспортовати било којим камионом.

ТРМЛ-4Д је најновија верзија ТРМЛ породице радара средњег домета Ц-опсега коју је развио Хенсолдт 2018. године.

Прошлог месеца, Militarnyi је известио да ће компанија Хенсолдт испоручити још шест радара ТРМЛ-4Д у вредности од преко 100 милиона евра.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *