РЕЈТЕОН ТЕСТИРА БУДУЋИ СИСТЕМ ПВО ЗА АУСТРАЛИЈУ

Рејтеон Аустралија (Raytheon Australia) недавно је тестирао будући аустралијски систем ПВО кратког дома.

Компанија је тестирала систем ПВО кратког домета (SRGBAD) на полигону Вумера (Voomera) у Јужној Аустралији, потврђујући његову прецизност и способност.

Тест је потврдио детекцију, праћење, ангажовање и навођење ракетног система према њиховим циљевима, саопштила је компанија.

“Сарадњом и ангажовањем са нашим индустријским партнерима, ми испоручујемо програм који не само да задовољава потребе купаца, већ и јача улогу Рејтеон Аустралија као партнера у области одбране“, рекао је виши менаџер програма Рејтеон Аустралија Паул Собослај (Paul Szoboszlai).

ПВО кратког домета (SRGBAD)

SRGBAD је допринос Интегрисаном програму аустралијске војске ПВО и противракетне одбране Аустралијских одбрамбених снага.

Очекује се да ће систем вредети 2 милијарде аустралијских долара (1,34 милијарде америчких долара) обезбедити унутрашњи слој интегрисане ПВО и противракетне одбране Аустралије.

На основу система NASAMS

Варијанта Националног напредног ракетног система земља-ваздух (NASAMS), SRGBAD заменити ће аустралијски РБС-70 стар три деценије. Овај преносиви систем ПВО требао би да се повуче из употребе почетком следеће деценије.

NASAMS користи ракете AiM-9X и AMRAAM као ефекторе са дометом од око 15 километара и 40-70 километара.

За поређење, РБС-70 може да погоди мету на максималној удаљености од 5 миља (9 километара).

„Модеран и интегрисани копнени систем ПВО неопходан је да заштити наше распоређене снаге од свих софистициранијих ваздушних претњи, како на глобалном нивоу, тако и у нашем региону“, рекла је бивша министарка одбране Марајс Пејн (Marise Paine) најављујући пројекат 2017. године.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *