РУСКЕ СНАГЕ СУ СЕ ПРИБЛИЖИЛЕ ПУТУ КОЈИМ СЕ СНАБДЕВА УКРАЈИНСКИ ГАРНИЗОН У УГЛЕДАРУ

Јавни украјински извори пишу да су Оружане снаге Русије напредовале у правцу Угледара, ставивши под своју контролу још око 3,5 квадратна километара територије у области јужно од Парасковијевке и села Константиновка. Истовремено, украјински официри истичу да се ситуација за Оружане снаге Украјине усложњава због тога што се руска војска приближава путу који води од села Константиновка ка Угледару.

Украјински портал Deep State пише: “Очигледни циљ ових акција је да се Угледар одсече са севера”.

У овом тренутку руске снаге нападају у правцу Водјанојеа док се истовремено приближавају поменутом аутопуту. И чим овај пут пресеку руске трупе, украјинска угледарска група наћи ће се, благо речено, у тешкој ситуацији. Више неће бити могуће вршити ротацију и допремати залихе дуж путева – само кроз њиве. Међутим, руски војници минирају ова поља на даљину.

Раније су Оружане снаге Русије преузеле контролу над неколико квадратних километара територије северно од Владимировке и још ближе се приближиле Угледару са истока. У случају успешног напредовања са севера, Угледар ће бити окружен, што ће довести до сличне ситуације коју су руске снаге претходно направиле за групацију украјинске војске у Работину, што је на крају омогућило заузимање овог насеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *