САД ПОЉСКОЈ ЗА ОБУКУ ПИЛОТА И МЕХАНИЧАРА УСТУПИЛЕ ОСАМ ХЕЛИКОПТЕРА АХ-64 АПАЧ! ВИДЕО

Пољска, чланица НАТО и један од најближих и највернијих америчких савезника у Европи ускоро добија првих осам борбених хеликоптера АХ-64 Апач на којима ће се обучавати пољски пилоти и механичари који ће управљати и одржавати те бробене летелице.

Ово је потврдио министар Народне одбране Пољске и потпреседник владе Мариуш Блашчак.

Пољска ће ових осам хеликоптера које је америчка армија издвојила из свог арсенала користит док њихове летелице не стигну.

Foto: Printscreen Twiter

Од следеће 2024 године почеће испоруке 96 јуришних хеликоптера. Ово су изјавили пољски министар одбране Мариуш Блашчак и амерички амбасадор у Пољској Марк Бжежински на представљању хеликоптера АХ-64 Апач.

Како је наведено овим летелицама располагаће 2. пољски корпус, чији је командант генерал-мајор Адам Јокс, постао заменик командата Петог америчког корпуса војске САД у Европи који ће имати у будућим плановима НАТО кључну улогу у вођењу националне и савезничке одбране Пољске.

Куповина хеликоптера АХ-64 Апач требало би да повећа способност пољске у борбеним операцијама алијансе.

Foto: Printscreen Twiter

Иначе министар одбране Блашчак обишао је 21. централни полигон пољског ваздухопловства, где ће се изводити обука заједно са америчким пилотима и где ће се радити на интероперабилности.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *