РВ САД ПОСЛАЛО БОМБАРДЕРЕ Б-1Б ЛАНСЕР У ЈАПАН (ВИДЕО)

Америчко ваздухопловство је, после ловаца пете генерације Ф-22, послало стратешке бомбардере Б-1Б Лансер у Јапан. Група америчких стратегијских бомбардера слетела је у ваздушну базу Мисава на северу острва Хоншу.

Према извештају, за бомбардере Б-1Б Лансер из базе Диес у Тексасу, није познато где су распоређени у Јапану. Недавно је неколико сличних стратегијских бомбардера из исте ваздухопловне базе провело неколико дана у Шведској. Бомбардери распоређени у Јапану треба да учествују у мултинационалној војној вежби Северна ивица 2023, која ће трајати до 21. јула. Па, истовремено, да покажу Кини и Русији да САД “контролишу ситуацију широм света”.

“Сједињене Државе имају снажне и поуздане стратешке снаге бомбардера које побољшавају безбедност и стабилност савезника и партнера. Мисије Оперативне групе за бомбардовање омогућавају посадама да одрже висок ниво спремности и стручности, а такође потврђују нашу сталну спремност за нападе широм света”, наводи РВ САД у саопштењу.

Тренутно, у ваздушној бази Кадена на Окинави са Аљаске су распоређени ловци Ф-22. Иначе, од ваздухопловне базе Мисава, у којој базирају авиони Б-1Б Лансер, до руских Курила је само 470 км.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *