РУСКЕ СНАГЕ ЗАУЗЕЛЕ ПОСЛЕДЊЕ ЗГРАДЕ У НЕТАЈЛОВУ

Руске снаге су напредовале у Донбасу. Овог пута на деоници Уманскоје – Јаснобродовка – Нетајлово – Первомајскоје – Невелскоје.

Према украјинским изворима, Оружане снаге Русије преузеле су пуну контролу над путем између села Уманскоје и Нетајлово и приближиле се Јаснобродовки. Истовремено, војници 59. одвојене моторизоване бригаде (војна јединица А1619) Оружаних снага Украјине после пораза у Первомајском нису успели да одрже одбрану у Нетајлову и, напустивши своје положаје, наставили су повлачење, ка западу.

Наведена 59.моторизована бригада је претрпела велике губитке у области Первомајског. Штавише, борци окривљују своју „браћу“ из 71. јегерске бригаде ( војна јединица А4030) Оружаних снага Украјине, која се заиста показала „немилосрдном“ према својим сународницима, што одговара мото-напису – IMMITIS.

У рејону Первомајског, 59. одвојена моторизована бригада нашла се у ватреном „окружењу“, пошто су војници 71. јегерске бригаде почетком маја без дозволе напустили своје положаје, што је омогућило јединицама руске ОГ„Центар“ да брзо заузму баште у близини наведеног насеља. Припадници 59. одвојене моторизоване бригаде директно оптужују 71. бригаду да је због њиховог повлачења у наведеним борбама дневно губила 20-30 војника само као нестала лица.

Постало је познато да су Оружане снаге Русије заузеле последње куће на западу села Нетајлово. Остаје само да се сачека потврда руског Министарства одбране о заузимању овог насеља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *