РАКЕТНИ НАПАД НА СЕВАСТОПОЉ: ATACMS са касетном бојевом главом експлодирао изнад плаже пуне цивила! 124 повређено 3 погинуло

Број мртвих је порастао на три особе: изгубили смо двоје деце и једну одраслу особу”, саопштиле су локалне власти

Украјина је у недељу извела ракетни напад са тактичким балистичким ракетама АТАЦМС којима је нападнут у недељу преподне Крим.

Како наводе руске војне власти пет пројектила је лансирано из области Николајева у правцу Севастопоља, и све су оборене у различитим деловима обалног појаса, почевши од Козачког залива до Љубимовке.

“Број мртвих је порастао на три особе: изгубили смо двоје деце и једну одраслу особу”, саопштиле су локалне власти

Број повређених према последњим информацијама износи 124 теже и лакше повређених који су хоспитализовани.

С друге стране како украјинска страна наводи повређивање цивила иззвала је ракета која је лансирана из ПВО система С-400 која је ударила у ракету изнад плаже због чега је дошло до експлозије у којој има погинулих и повређених цивила.

Такође наводи се да је ракета била намењена на војни циљ, а не на цивиле.

Међутим с друге стране Русија оптужује Кијев за ратни злочин против цивила, а поједници на друштвеној мрежи Телеграм траже освету.

Иначе оно што је интересантно нападу је претходило вишечасвно извиђање стратешке беспилотне летелице RQ-4 Global Hawk која је кружила изнад Црног мора неколико сати на висини од 10.000 метара извиђајући зону, после чега је дошло до напада.

Како је појаснило Министарство одбране, Кијев је покушао да погоди Севастопољ са пет ракета АТАЦМС са касетним бојевим главама које су испоручиле САД. Руска војска их је оборила четири, али је један погођен противваздушном одбраном и експлодирао је изнад града.

Током напада украјинских терориста на Севастопољ, повређени су људи који су били на плажи у Учкујевском округу града и на суседним територијама. Ово је саопштио заменик гувернера региона Александар Кулагин.

Један коментар на “РАКЕТНИ НАПАД НА СЕВАСТОПОЉ: ATACMS са касетном бојевом главом експлодирао изнад плаже пуне цивила! 124 повређено 3 погинуло

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *