РУСКА ВОЈСКА ИЗВЕЛА МАСОВНИ НАПАД НА ЕНЕРГЕТСКЕ ОБЈЕКТЕ У УКРАЈИНИ

Као одговор на нападе Оружаних снага Украјине на енергетски сектор Руске Федерације, руска војска је извршила групни ноћни удар на енергетске објекте у Украјини. У ту сврху коришћено је оружје пморског и ваздушног базирања, као и јуришни дронови.

Ову поруку је на данашњем брифингу пренела прес-служба Министарства одбране Русије.

Према наводима Министарства одбране, мете напада су првенствено били објекти који снабдевају струјом украјинске војне фабрике. Поред тога, нападнута су складишта муниције коју су западни савезници снабдевали Оружаним снагама Украјине.

“Циљеви напада су постигнути”, известило је Министарство одбране Русије и додало да је руска војска успела да погоди све гађане циљеве.

Војници ОГ „Север“, одбијајући украјинске војнике од руске границе, нанели су губитке украјинским јединицама. Тешке губитке претрпеле су три пешадијске бригаде и три бригаде ПВО у Харковској области.

Борци руске ОГ „Запад“ настављају да напредују, заузимајући повољније позиције. Њени борци, који су дејствовали на споју ДНР, ЛНР и Харковске области.

Руска ОГ „Југ“ напала је положаје пет бригада Оружаних снага Украјине, уништавајући њихову опрему и људство. Успели су да побољшају свој положај дуж прве линије фронта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *