ПОЉСКА РАСПИСАЛА ТЕНДЕР ЗА НАБАВКУ ХЕЛИКОПТЕРА БЛЕК ХОК

“Први пут представљен на међународном аеромитингу у Фарнбороу 2016. године, наоружани Блек Хок ( Black Hawk) сада потражују пољске оружане снаге”, како пише Џејнс/Гарет Џенингс (Janes/Gareth Jennings).

Пољска је расписала тендер за набавку хеликоптера Локид Мартин С-70И Блек Хок (S-70I Black Hawk), саопштила је Пољска агенција за наоружање (АА) 21. јула.

Агенција је објавила своје саопштење 14 дана након што је Џејнс (Janes) 7. јуна, први пут известила о интересовању Пољске за набавку наоружаних хеликоптера Блек Хок домаће производње.

„Почела је процедура набавке вишенаменских хеликоптера С-70И Блек Хок за ваздушнопокретне снаге. Данас је упућен позив за преговоре.

“Блек Хок моћи ће да садејствује са тренутно купљеним хеликоптерима ВСК ПЗЛ-Свидник АВ-149 (WSK PZL-Świdnik AW149) и Боинг АХ-64Е Апач (Boeing AH-64E Apache) који су планирани да буду набављени“, саопштила је агенција.

У саопштењу се не откривају потенцијални бројеви, али је представник Локид Мартина рекао Џејнсу и другим медијима током посете постројењу ПЗЛ Милец (WSK-Mielec) у јужној Пољској, да оружане снаге ове државе планирају наручивање отприлике 32 хеликоптера.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *