Овако изгледа провера индивидуалне обучености војника на служењу војног рока! ФОТО

У Центру за обуку копнене војске ове недеље је реализована провера обучености војника на добровољном служењу војног рока генерације „март 2023“ којима први период обучавања траје четири месеца.

Фото: Војска СрбијеПровери су приступили војници рода оклопних јединица и војнополицијских и извиђачких специјалности, којима због специфичности и комплексности војничких дужности за које се оспособљавају индивидуална обука траје месец дана дуже. Они су претходно прошли све садржаје индивидуалне тактичке обуке, руковање личним и наоружањем рода, реализовали су сва програмска гађања и проверу физичких способности, како би спремни дочекали проверу обучености.

Фото: Војска Србије

На провери, која је реализована на полигонима и у касарни, војници су, у складу са својим специјалностима, практично решавали тактичке и ватрене задатке и показали стечена знања за рад на средствима и опреми оклопних, односно извиђачких и војнополицијских јединица Војске Србије.

Фото: Војска СрбијеУспешан завршетак испита оспособљености резултат је посвећености и залагања војника током обучавања и показатељ да је обука добро планирана и изведена. У наставку војницима следи колективна обука у јединицима Војске Србије, где ће бити у прилици да надограде стечена знања и активно учествују у реализацији свакодневних задатака.

Фото: Војска Србије

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *