НИГЕРИЈСКИ МИ-35П У БОРБЕНОЈ АКЦИЈИ: Пред телевизијским камерама разнео танкер који је превозио шверцовану нафту! ВИДЕО

На друштвеним мрежама појавио се снимак напада нигеријског Ми-35 P Phoenix Нигеријског ратног ваздухопловства како напада танкер који је ухваћен у шверцу 80.000 литара нафте из Нигерије у Камерун.

Снимак напада објављен је на једној нигеријској телевизији, а онда се проширио и на друштвене мреже.

На објављеном снимку се види напад борбеног хеликоптера Ми-35П гађање танкера и експлозија.

Наиме Нигерија је 2019. године све своје борбене хеликоптере Ми-24В и Ми-35 унапредила на јединствени стандард Ми-35 P Phoenix у који је уграђена руска и инострана опрема.

Ова летелица представља комбинацију савремене технологије и убојних средстава за уништавање оклопних циљева, пружање ваздушне подршке за копнене јединице, медицинску евакуацију и транспортне задатке

Вишенаменски хеликоптер Ми-35 P Phoenix оставио је повољан утисак због комбинације тактичко-техничких карактеристика и ватрене моћи.

Фото: принтскрин Твитер

Уз полетну масу од девет тона, Ми-35П има максималну брзину од 322 километра на час и наоружан је комбинацијом митраљеза 12,7 милиметара, 23 или 30 милиметарског топа, који има и три тачке вешања на сваком од крила за постављање ракетних блокова, противтенковских пројектила или бомби.

Фото: принтскрин Твитер

Од наоружања хеликоптер може да носи осам противтенковских вођених ракета Атака-Б, саћасте лансере са 80 невођених ракета калибра 80 мм и 20 невођених пројектила калибра 122 мм. Испод кокпита може се уградити двоцевни топ калибра 23 мм са капацитетом муниције од 450 до 470 метака. Топ има каденцу од 3.400 до 3.600 метака у минути.

Фото: принтскрин Твитер

Ми-35 носи пребаци и осам пешадинаца у транспортном одељку.

Фото: принтскрин Твитер

Хеликоптер је опремљен савременом авиоником која му омогућава дневно-ноћне операције у свим временским условима. Летелица такође има осматрачку и нишанску станицу OPS-24N , навигациони систем GPS и додатну, радио станицу која није произведена у Русији.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *