МОРНАРИЧКА АВИЈАЦИЈА СЕВЕРНЕ ФЛОТЕ ИЗВЕЛА ОБУКУ НА МИГ-29К: Вежба групног удара по копненим и морским циљевима! ВИДЕО

У оквиру реализације плана обуке, пилоти ловаца издвојеног војно-поморског ловачког ваздухопловног пука Ваздухопловства и ПВО Војске Северне флоте одрадили су низ вежби у ваздуху.

Током тренажних летова, летачке посаде ловаца МиГ-29К у паровима су одрађивале елементе борбеног маневрисања уз условно извођење групног удара по копненим и морским циљевима. Сврха ове вежбе је јачање вештине посада у извођењу маневара који обезбеђују ударе по непријатељским циљевима из различитих праваца.

Пилоти МиГ-29К су извели и летове на средњим и великим висинама, током којих су увежбавали вештине ваздушне борбе са маневарским циљем користећи офанзивне и одбрамбене борбене маневре.

У летовима су учествовали пилоти из редова младе попуне. Неки од њих први су летели у борбеном авиону.

Млади пилоти су летели у круг према утврђеној рути у зони базног аеродрома. Приликом извођења ове вежбе посебна пажња се поклања прорачунима приликом прилаза на слетање, као и одласку и приласку на аеродром.

Током летачке смене извршено је више од двадесет летова. Након завршених задатака борбене обуке, пилоти су се вратили у подручје своје базе

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *