ОБЈАВЉЕН СНИМАК БОЈЕВЕ ГЛАВЕ СТОРМ ШЕДОУ У РУКАМА РУСКЕ ВОЈСКЕ: Техничка управа ГРУ проучава оборени пројектил?! ВИДЕО

Прво се појавила слика на којој се види британска крстарећа ракета Сторм Шедоу скоро читава заједно са бојевом главом која је неоштећена пала у житно поље, а сада је испливао снимак.

На објављеном снимку се види возило у коме се налази бојева глава британске крстареће ракете Сторм Шедоу која се пребацује највероватније у руке Техничке управе ГРУ-а која ће детаљно прегледати бојеву главу и очувану електронику, а онда ракету проследити осталим истраживачким институтима.

Иначе ово је први пут од када се ова ракета налази у оперативној употреби прво Армије Уједињеног Краљевства да је скоро читав примерак очуван.

Иначе Украјина је из пакета војне помоћи Велике Британије добила неколико стотина ракета овог типа које лансира на руске циљеве уз помоћ јуришника СУ-24М и МР.

О бојевој глави Сторм Шедоу

Ракета Storm Shadow има тандем бојну главу Royal Ordnance BROACH која је успешно тестирана на крсатрећим пројектилима CALCAM (Conventional Air Launched Cruise Missile) америчког ратног ваздухопловства. Бојева глава BROACH састоји се од пробојног набоја који је постављен одмах иза термовизије, постављена што ближе врху пројектила. Друга бојева глава је знатно ужа од тела пројектила како би се повећала могућност продора кроз циљ и максмилизација ефикасности експлозије бојеве главе унутар пројетила. Приликом напада на циљ прва бојева глава активира се у непосредној близини циља тренутак пре удара пројектила у њега. Створени кумулативни млаз ствара рупу на објекту, а секундарни омогућава продор у oбјекат и експлозију.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *