МИНИСТАР ОДБРАНЕ БИХ ХЕЛЕЗ: БИХ ПРОИЗВОДИ ДРОНОВЕ КАМИКАЗЕ! СКЛАПАМО ИХ КАО МЕРЦЕДЕС. НОСИ 6 ГРАНАТА

ТВ Фронт/Независне

Министар одбране Босне и Херцеговине Зукан Хелез, поново је поновио да БИХ производи дронове камиказе.

Хелез тврди да су они већ тестирани и да добро раде.

“Тачно је да их производимо. Да би се тај дрон направио, то се мора радити на пет места у БиХ. То је све легално и већ се ради. Увозимо неке делове из неких држава, то се све склопи на крају, као и Мерцедес. Ми имамо интерес две државе које желе да ми то извозимо, једна од њих је Катар, друга је једна од земаља бившег Совјетског савеза. Има процедура како се то ради. Ти дронови се производе легално, ми желимо зарадити на томе. Знате шта је дрон камиказа? Само носи шест граната, то га разликује од цивилног дрона. То кад се извози, треба дозвола четири министарства. Шта је ту спорно? Па, за све треба дозвола. Они не потписују дозволу за уговор. Они је потписују кад се тражи дозвола за извоз”, казао је у разговору за Кликс.

Рекао је и да је БиХ већ направила одређен број дронова камиказа.

“Те гранатице које су прикључене на њега разнесу њега и разнесу циљ. Други дрон који се овде производи избаци две мале гранате и врати се назад. Ја ћу позвати новинаре кад то буде серијска производња. То је сасвим нормално. Боље да неко да дозволу за извоз тога да ми зарадимо и да те фирме зараде. Ми смо сила у наменској индустрији. Хрватска је чланица НАТО, код нас је пуно јача наменска индустрија. ЕУФОР улази у ту фабрику где ми правимо дронове. Нећу вам рећи где је фабрика из које на крају изађу дронови, кад буде све готово па онда, казао је Хелез.

Он је Милорада Додика, председника Републике Српске, позвао да промовише дронове кад следећи буду направљени.

0 коментара на “МИНИСТАР ОДБРАНЕ БИХ ХЕЛЕЗ: БИХ ПРОИЗВОДИ ДРОНОВЕ КАМИКАЗЕ! СКЛАПАМО ИХ КАО МЕРЦЕДЕС. НОСИ 6 ГРАНАТА

  1. Бошњачки Нетањаху је добио право од америчких циониста (компензација за Газу) да некажњено бомбардује РС. Само још да нађу повод, мада они никад не оскудевају у идејама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *