КОЛИКО ТРЕБА САРМАТУ ДА СТИГНЕ ДО ХЕЛИСИНКИЈА, ПАРИЗА, ЛОНДОНА И САД? САТАНИН СИН РЕАЛНА ПРЕТЊА ИЛИ ОРУЖЈЕ ПРОПАГАНДЕ?!

Руски председник Владимир Путин славодобитно је у среду саопштио да ће нова интерконтинетална балистичка ракета која се лансира из ракетних силоса, а која треба да замени застереле “Војводе” и “Топољ М” ускоро ступити на борбено дежурство.

Иначе ракета је најављена била још 2018. године, а од тад одржана је серија успешних тестирања која су посебно убрзана 2021. и 2022. године.

На име “Сармата” западним медијима се диже коса на глави, а да ова ракета и даље није оперативна. Ту се стварају разни сценарији о томе како и шта би се десило, али и осванула одређена графика која показује колико би било потребно “Сармату” да стигне до циља у тренутку када буде лансирана.

На интернету се појавила графика која показује колико секунди је потребно за лансирање “Сармата” и секунди, односно минута да стигне до циља.

Истина је такође, да су Руси често преко државних медија претили Великој Британији уништењем, али и Паризу и САД-у.

РС-28 САРМАТ

Интерконтинетална балистичка ракета САРМАТ позната је и под ознаком РС-28 неки је зову и „Сатана два“ или „Сатанин син“ јер представља наследника претходне верзије Р-36М2, у НАТО кодификацији познате и као СС-18 Сатана.

Сармат је нова тешка интерконтинентална балистичка ракета која треба да замени широку палету интерконтинеталних бласитичких ракета СС-18 и Топољ М у ракетним силосима. Развој Сармата, започет 2009. године.

Наводи се да ова интерконтинентална балистичка ракета може да понесе 100 тона терета што значи да се на њега може поставити 10 тежих нуклеарних бојевих глава или 16 лакших, или комбинација правих бојевих глава и лажних које би на себе преузеле савладавање непријатељске противракетне одбране. Наводно има домет од 11.000 до чак 18.000 километара.

Интерконтинентална балистичка ракета „Сармат“ има максималну брзину од седам километара у секунди, тежине је 100 тона и има погон на течно гориво.

У стању је да у секунди избрише са лица Земље област величине Тексаса или Француске, писали су руски медији прошле године, представљајући „Сатаниног сина“.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *