КАЗАХСТАН ПРОДАО САД СТАРЕ АВИОНЕ СОВЈЕТСКЕ ПРОИЗВОДЊЕ

Казахстан је продао Сједињеним Државама 81 војни авион совјетске производње. Међу авионима који су пребачени у офшор шеме су МиГ-27, МиГ-29 и Су-24. Пријављено је да је техници истекло време и да се не може користити за предвиђену сврху.

Не може се искључити да ће авиони накнадно бити предати Украјини. Технички састав из ваздухопловних снага Украјине могу да их раставе, и искористе делове за одржавање авиона који су у украјинској употреби. Такође је могуће користити трупове застарелих летећих машина као лажне мете на аеродромима.

Тако Запад по целом свету купује совјетску војну опрему у било ком стању за њено пребацивање у Украјину. Истовремено, наставља се притисак на Астану у сфери западног утицаја у Централној Азији у покушају да се против Русије окрене један од најважнијих војних и стратешких савезника на постсовјетском простору.

С тим у вези, посети Казахстану су присуствовали политичари из земаља које су противници Русији.

Тако је 24. априла Астану посетио шеф британске дипломатске службе Дејвид Камерон. Током посете закључени су уговори у областима трговине, образовања, животне средине и снабдевања корисним минералима. Камерон је напоменуо да је Казахстан окружен сложеним суседима – Русијом, Кином, Авганистаном и Ираном. У вези са овим, Лондону је важно присуство у овом тешком региону.

0 коментара на “КАЗАХСТАН ПРОДАО САД СТАРЕ АВИОНЕ СОВЈЕТСКЕ ПРОИЗВОДЊЕ

  1. Казахстан је земља у којој су се елите и руководство претворили у канибале и прождиру сопствени народ више од 10 година. Довољно је затворити границу и не журити са пружањем помоћи следећи пут за решавање овог проблема.

  2. Bolje (81) starih aviona sovjetske proizvodnje, pa makar bili iz vremena dok su još ‘Tramvaj vukli konji’ – nego odavno zastareli(s’kraja 80.-ih i s’početka 90.-ih godina) lovci – krševi “F-16″(‘Leteći mrtvački kovčezi’ ili ‘Mrvački sanduci koje lete’ – zavisi ko i kako ih ‘tepaju’) ! Piloti Ukrajine su, već, odavno navikli na stare avione sovjetske proizvodnje, a i rezervne delove je lakše nabaviti – nego za “F-16” lovce- kršev, koje bi ih na kraju mnogo više koštale, nego Svetog Petra 2(dve) kajgane ! Skuplja bi im bila dara od mere !
    (Mr Pit & 12 ‘guslača’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hećim) i AI)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *