ИРАН ПРИПРЕМА 100 КРСТАРЕЋИХ РАКЕТА ЗА НАПАД НА ИЗРАЕЛ

Усред ескалације тензија са Израелом, Иран је припремио чак 100 крстарећих пројектила за могући напад на јеврејску државу.

Два америчка званичника изјавила су у петак за ABC News да је Иран припремио више од 100 крстарећих ракета за могући напад као одмазду за ваздушни напад на његов дипломатски објекат у Дамаску од 1. априла у којем је убијено најмање седам припадника иранске Исламске револуционарне гарде, укључујући два највиша генерали.

Други званичник је рекао да је Иран припремио значајан број дронова који би могли да се користе у нападу на Израел.

Званичници су за ABC News рекли да је Иран припремао ракете и дронове током протекле недеље.

Израел је био у стању приправности због иранског завета да ће узвратити. Израел ретко признаје нападе на иранске циљеве и наводно је рекао да нема коментар на напад у Дамаску. Али заменица секретара за штампу Пентагона Сабрина Синг је током брифинга 2. априла наговестила да су САД оцениле да је Израел одговоран.

Израелци нас нису обавестили о њиховом нападу или намераваној мети њиховог удара у Дамаску“, рекао је Синг.

Ваздушни напад у Дамаску је наводно довео до смрти бригадног генерал Мохамед Резе Захедија, иранског војног команданта највишег ранга који је убијен од када је генерал-мајор Касем Сулејмани, шеф Кудс снага, уклоњен нападом америчке беспилотне летелице у Ираку 3. јануара 2020. године.

Председник Џо Бајден рекао је новинарима у петак да очекује да ће ирански удар на Израел наступити “пре или касније“.

Упитан за поруку Ирану, Бајден је рекао: „Немој“.

На питање ABC News да ли ће САД одговорити, Бајден је рекао: „Посвећени смо одбрани Израела. Подржаћемо Израел. Помоћи ћемо у одбрани Израела и Иран неће успети“.

0 коментара на “ИРАН ПРИПРЕМА 100 КРСТАРЕЋИХ РАКЕТА ЗА НАПАД НА ИЗРАЕЛ

  1. Изгледа, да је дошло време да се казни ционистичка војска због намерног убијања(геноцида ?) десетине хиљада деце, жена, стараца и систематског изгладњивања цивила у Гази !
    П.С.- Разлика између (нео)нациста у Европи и ционистичке војске : Један је 19, а други један мање 20 !
    (Мр Пит & 12 ‘гуслача’, V.A.Laki, Dotur Luigi(Hecim) i AI)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *