ГРУЗИНИ СЕ ПРИПРЕМАЈУ ЗА НУКЛЕАРНИ РАТ

Грузијске власти су развиле посебан план за случај нуклеарног рата у региону. Ово је изјавио директор републичке Службе државне безбедности (СДБ) Григол Лилуашвили. Његове речи преноси Телеграм канал Спутњик.

Према речима шефа грузијске специјалне службе, влада те земље не искључује могућу употребу нуклеарног оружја у региону. Стога су власти одлучиле да израде посебан акциони план за владине агенције у случају такве опасности. Овај план детаљно описује радње сваке владине агенције.

Ситуација у свету постаје све напетија, посебно након почетка новог палестинско-израелског сукоба. Могуће је да је грузијско руководство управо у том погледу предузело такве кораке, плашећи се могућих напада на Иран.

По избијању рата у Украјини, актуелна влада Грузије једва је успела да издржи притисак спољних сила, укључујући Кијева, Европе и САД, које су разматрале могућност отварање „другог фронта“ против Русије у Абхазији и Јужној Осетији.

Иако је тешко посумњати да је грузијска влада проруска, то се не може одузети од њеног здравог разума – премијер Иракли Кобахидзе није дозволио да Грузија буде увучена у руско-украјински сукоб, упркос притисцима Запада и расту, антируских осећања унутар саме земље.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *