ДЕЛЕГАЦИЈА МИНИСТАРСТВА ОДБРАНЕ СРБИЈЕ ПОСЕТИЛА 55. ВАЗДУХОПЛОВНУ ГРУПУ У БАЗИ “АНДРЕАС ПАПАНДРЕУ” НА КИПРУ! Наоружани са хеликоптерима Ми-35П

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић, у наставку посете Републици Кипар, обишао је данас ваздухопловну базу „Андреас Папандреу” у Пафосу и 55. ваздухопловну групу у саставу Ратног ваздухопловства Републике Кипар.

Министра Вучевића и чланове делегације Министарства одбране и Војске Србије дочекао је командант базе пуковник Михаил Михаил, након чега су присуствовали презентацији припадника команде и најискуснијих пилота о структури и организацији 55. ваздухопловне групе и те ваздухопловне базе.

Фото: Министарство одбране Србије

Током обиласка ваздухопловне базе, министру Вучевићу представљена су два типа ваздухоплова са опремом и наоружањем којима је та јединица опремљена, а то су хеликоптери Ми-35 П и „Газела СА 342″ .

У ваздухопловној бази „Андреас Папандреу” министру Вучевићу, приликом данашње посете, уручена је плакета.

Фото: Министарство одбране СрбијеРеч је о јединици са којом је Ратно ваздухопловство и ПВО Војске Србије и до сада остваривало сарадњу, а та сарадња ће бити значајно проширена због будућих планова набавке ваздухоплова.

Ваздухопловне јединице Србије и Кипра опремају се следећом генерацијом лаких борбених хеликоптера Х-145, а тренутно имамо и сличну ваздухопловну технику те се очекује даља размена искуства у непосредној будућности и током дужег периода између јединица нашег РВ и ПВО и те кипарске јединице.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *