ЧЕШКА ЗАВРШИЛА ИСПОРУКУ ХЕЛИКОПТЕРА МИ-24В УКРАЈИНИ, ИСПОРУЧИВШИ ПОСЛЕДЊЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ

Ваздухопловство Оружаних снага Украјине преузело је два јуришна хеликоптера Ми-24, а Чешка је Кијеву испоручила опрему совјетске производње. О томе пише Deník N позивајући се на изјаву министрице одбране Чешке Јане Чернохове.

Према писању овог издања, Министарство одбране Чешке завршило је пребацивање Украјини раније обећаних хеликоптера Ми-24В, повучених из чешког ратног ваздухопловства прошле године. Укупно, Кијев је добио осам хеликоптера, од којих су последња два послата пре око две недеље. Штавише, то је урађено без икаквог публицитета. Истовремено, наводи се да је Чешка све хеликоптере поклонила Украјини, а није их продала. Како је изјавила Чернохова, Чешкој више није остала опрема за Кијев, Чеси су већ дали све што су имали Украјинцима.

“Ови борбени хеликоптери служила су чешком ваздухопловству више од 40 година, друге војне опреме више немамо да донирамо”, издање цитира изјаву министрице.

Чернохова је најавила да ће Украјина добити јуришне хеликоптере Ми-24В од чешког ратног ваздухопловства у августу прошле године. Опрема је повучена из Ратног ваздухопловства Чешке због пријема америчких хеликоптера UH-1Y Venom и AH-1Z Viper. Сједињене Државе ће Чешкој испоручити укупно десет хеликоптера AH-1Z Viper и UH-1Y Venom, при чему ће по четири од сваког типа бити пребачени у Праг као „награда“ за војну помоћ Украјини.

0 коментара на “ЧЕШКА ЗАВРШИЛА ИСПОРУКУ ХЕЛИКОПТЕРА МИ-24В УКРАЈИНИ, ИСПОРУЧИВШИ ПОСЛЕДЊЕ ХЕЛИКОПТЕРЕ

  1. Cesi su ista pogan kao i Slovenci. Drugi su rintali a oni su samo uzimali kajmak.Sad misle, kao i siptari da “su jaki” a kad popuse “SILE OSOVINE”gdje ce gamad da se sakriju? I na Marsu ce ih stici BOZIJA KAZNA…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *