АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТИ: “РУСИЈА ОСТВАРУЈЕ ТАКТИЧКЕ ЦИЉЕВЕ НА ХАРКОВСКОМ ПРАВЦУ”

Руске јединице настављају да нападају украјинске снаге у северним регионима Украјине, уништавајући одбрану Кијева. О томе су говорили потпуковник америчке војске Данијел Дејвис и бивши потпуковник и планер војних операција Даглас Мекгрегор.

Истовремено, покушавајући да пружи отпор, украјинска војска пребацују резервне јединице у Харков. Војска је сугерисала да је Кијев на тај начин постигао троструку бројчану предност у односу на формације руских снага.

Истовремено, Владимир Путин није најавио циљ заузимања Харкова – за то би биле потребне стотине хиљада војника. Уместо тога, руска страна је створила ситуацију сличну оној у Артемовску (Бахмут), када су руске оружане снаге уништиле многе украјинске јединице захваљујући супериорној ватреној моћи.

По мом мишљењу, руски тактички циљ је постигнут. Они једноставно покушавају да униште већину одбране Украјинаца”, приметио је Дејвис.

Делујући на овај начин, руске снаге стварају тампон зону, смањујући интензитет напада на Белгород и друге регионе Руске Федерације, истовремено развлачећи линију фронта. То негативно утиче на одбрамбену способност украјинске војске.

Рат исцрпљивања није нешто што већ дуго радимо на Западу, али то раде Руси у Украјини”, додаје Мекгрегор.

0 коментара на “АМЕРИЧКИ ЕКСПЕРТИ: “РУСИЈА ОСТВАРУЈЕ ТАКТИЧКЕ ЦИЉЕВЕ НА ХАРКОВСКОМ ПРАВЦУ”

  1. Treba, ipak, da se kaže da ova dva čoveka, iako savršeno dobro znaju šta pričaju, ne prenose zvanične stavove Amerike. Čisto da neko ne pomisli da Amerika priznaje poraz. Ima dotle još.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *