72. СПЕЦИЈАЛНА БРИГАДА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ У ПОВИШЕНОЈ БОРБЕНОЈ ГОТОВОСТИ! ФОТО

Припадници Војске Србије већ шест дана налазе се у стању повишене борбене готовости због ескалације насиља на северу Косова и Метохијеу четири српске општине где је дошло до сукоба са припадницима такозване косвске полиције и снагама КФОР-а.

Фото: Војска Србије

Због напете ситуације ангажовани су и припадниц Восјке Србије који су у повишеном степену борбене готовсоти будно прате дешавања на административној линији.

Фото: Војска Србије

Војни и државни руководиоци обишли су делове једница ангажованих на овом простору међу којима су и припадници 72 специјалне бригаде који су са својим наоружањем и борбеном техником спремни да изврше пред њих постављене задатке.

Фото: Војска Србије

72. бригада за специјалне операције је тактичка јединица, организована на модуларном принципу, намењена и оспособљена за извођење специјалних операција, диверзантских, противдиверзантских, противпобуњеничких и противтерористичких дејстава, извиђање и прикупљање обавештајних података, првенствено у непријатељевом распореду на тактичкој и оперативној дубини, у свим земљишним, метеоролошким и борбеним условима.

Фото: Војска Србије

У саставу 72. бригаде за специјалне операције су команда, Командни батаљон, Батаљон за специјалне операције „Грифони“, Батаљон за специјалне операције „Соколови“, Логистичка чета и Вод војне полиције. 72 бригада за специјалне операције реализује следеће задатке: Извиђање у оперативној и тактичкој дубини; Извођење диверзија на непријатељским војним објектима; Учешће у обавештајним операцијама; Решавање талачких ситуација;

Уништење терористичких група; Угушење оружане побуне; Откривање и обележавање циљева за дејство авијације и артиљерије, и Спасавање оборених пилота, остављених и убачених извиђачко-диверзантских група и појединаца у позадини непријатеља.

ФОТО ГАЛЕРИЈА:

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *