ЖЕСТОКИ НАПАД НА БЕЛГОРОДСКУ ОБЛАСТ: Почело гранатирањем, а онда се огласила Руска добровољачка легија и корпус са поруком: “чекајте нас”

Сукоб на украјинско-руској граници се наставља. У четвртак рано ујутро почело је масовно украјинско гранатирање на град Шебекино у Белгородској области највероватније као одговор на синоћњи напад руских тактичких балистичких ракета на престоницу Украјине Кијев у коме су погинула 3 становника.

Гранатирање је изазвало избијање пожара на полицијској станици у граду, као и оштећење неколико стамбених и пословних зграда.

Пар сати касније појавила се информација да су украјинске снаге заједно са јединицама из „руског добровољачког корпуса“ још једном прешле границу у област Западног Белгорода, док се воде тешке борбе оклопних возила и тенкова на граничном пункту Шебекино.

Фото: Принтскрин Јутјуб

А онда на телеграм каналу Руског добровољачког корпуса појавио се снимак Легије Слободне Русије, руски добровољци који ратују за Украјину и који су недавно са припадницима Руског доборовољачког корпуса упали у Белгородску област.

На видео снимку се виде наоружани борци, а изнад снимка стоји порука:”Наша браћа преносе поздраве са украјинско-руске границе. Наша борба се наставља. Чекајте нас!”

А, онда уследио је снимак на коме се види термобарични вишецевни лансер ракета ТОС-1 у Белгородској области против снага руских добровољачког корпуса и једница Легије слободне Русије, пошто су се преносиле информације да су те украјинске диверзнатске јединице прешле границу.

Гувернер Белгородске области Вјачесалв Гладков саопштио је да је сло Новопетровка у Белгородској области је под артиљеријском ватром Оружаних снага Украјине.

Саопштено је да су две учитељице сеоске школе повређене и задобиле су ране од гелера и налазе се у Централној окружној болници. У нападу су оштећени школа, неколико домаћинстава и амбуланта.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *