УКРАЈИНА У РАНУ ЗОРУ НАПАЛА МОСКВУ: 32 дрона појавила се над градом! Уследила битка са ПВО

Украјински шеф војне обавештајне службе Кирил Буданов испунио је обећање дато у понедељак увече када је рекао да ће Москва зажалити због тродневној жестоких напада на Кијев и на градове широм Украјине. 

Рано јутрос у четири сата по московском времену зачули су се у широј околини Москве дронови и рад ПВО.
Борбено је деловао Панцир С1 уследио је напад. Зачуле су се и прве експлозије на вишим спратовима зграда. 

Москва је нападнута.

Како су саопштиле руске власти на престоници Русије послато је 32 дрона од којих је , 19 беспилотних летелица оборено на прилазу, око 10 се закачило за дрвеће и пало, а 3 дрона су погодила стамбене зграде.

Дронови су ударили у две стамбене зграде у Москви, повређених није било, рекао је портпарол хитне помоћи за РИА Новости.

Један дрон је ударио у горње спратове стамбене зграде у улици Профсојузнаја, 98. Уништена је фасада и застакљивање куће. Други је ударио у стамбену зграду од 24 спрата у Атласовој улици у Новој Москви.

Поред тога,прасак сличан експлозији чуо је дописник РИА Новости из Красногорска

Како је саопштено у питању су модификовани комерцијални дронови који су модификовани и на које су причвршћене импровизоване експлозивне направе. 
На појединим објектима је причињена материјална штета.

Међутим уочени су и за сад непознати дронови.

„Постоји мања штета на неколико зграда као резултат пада БПЛ-а. Према прелиминарним подацима, нема жртава. Градске службе хитне помоћи су на лицу места. На лицу места раде и истражитељи, криминолози и стручњаци Главног истражног одељења Истражног комитета Русије за град Москву“, наводи се у саопштењу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *