ПАНЦИР С-1 ПРОТИВ УКРАЈИНСКОГ ДРОНА: Овако је изгледа окрашај руске ПВО и камиказа на небу изнад Москве! ВИДЕО

Украјински шеф војне обавештајне службе Кирил Буданов испунио је обећање дато у понедељак увече када је рекао да ће Москва зажалити због тродневној жестоких напада на Кијев и на градове широм Украјине. 

Рано јутрос у четири сата по московском времену зачули су се у широј околини Москве дронови и рад ПВО. Борбено је деловао Панцир С1 који је обарао беспилотне летелице у ширем реону подмосковља где су једнице ПВО размештене још од децембра прошле године када су се појавиле информације о томе како се Москва спрема за ударе крстарећих ракета и беспилотних летелица.

Борбене послуге су већ дуже време у приправности, а у највећи степен приправности су борбене послуге поставњене у последњих неколико дана од када је кренуло жестоко ракетирање украјинске престонице Кијева, али и градова на северу и западу Украјине.

Панцир С-1″ хибридни чувар неба

„Панцир С-1″, развијeн средином деведесетих година 20. века, конструисан је у Инструменталном конструкцијском бироу из Туле, а израђен је у Уљановској техничкој радионици. Намењен је за заштиту непокретних, стратегијско индустријских и војних објеката од оружја високе прецизности. Задатак му је и ојачање система ПВО на малим висинама.

„Панцир С1″ је комбиновани хибридно-артиљеријски систем, који у себи обједињује вођене ракете 57Е6, аутоматске топове типа 2А72 и систем за откривање и показивање циљева и управљање ватром.

„Панцир С1″ делује у оквиру батерије (шест возила). „Панцир” има могућност самосталног откривања, праћења циљева, управљања наоружањем и гађања циљева. На оруђу се налазе и опрема за навигацију, комуникацију, смештај и заштиту посаде, као и извори напајања. Од откривања циља до отварања ватре потребно му је пет-шест секунди.

Може ефикасно да дејствује против циљева максималне брзине до 700 м/с. Интегрисано артиљеријско ракетно наоружање омогућава „панциру” деловање до хоризонталне даљине од 18 км и до висине од 10 км.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *