ПУТИН О ПОБУНИ ВАГНЕРА: Нема никаквих преговора, свим учесницима побуне наређено је да се предају! Следи оштра реакција

Поводом оружане побуне Војне компаније Вагнер која је уследила у петак увече после наводне појаве снимка напада руске војске на камп Вагнера, припадници те једнице рано јутрос су осванули у Ростову на Дону.

После састанка у Кремљу, руској јавности се обратио лично руски председник Владимир Путин и саопштио да са побуњеницима неће бити никаквог компромиса и да ће сви који су устали у оружану побуну бити кажњени, чиме је стави до знања да нема никаквих преговора.

Три су тачке Путиновог обраћања:

  • неће бити компромиса
  • реакција надлежних биће оштра,
  • Свим учесницима оружане побуне наређено је да се предају.

Руске трупе су добиле неопходну наредбу да неутралишу оне који су организовали оружану побуну, рекао је председник Владимир Путин у обраћању Русима.”

„Апелујем на грађане Русије, на особље Оружаних снага, органа за спровођење закона и специјалних служби, на војнике и команданте који се сада боре на својим борбеним положајима, одбијајући непријатељске нападе – они то раде херојски. Знам. Данас сам још једном разговарао са командантима свих праваца, апелујем и на оне који су преваром или претњама увучени у злочиначку авантуру, гурнути на пут тешког злочина – оружане побуне.

„Ово је битка у којој се одлучује о судбини нашег народа, потребна је заједништво свих снага, јединство, консолидација и одговорност, када све што нас слаби мора бити одбачено, свака борба коју наши спољни непријатељи могу искористити и искористити поткопати нас изнутра“.”

„Акције које цепају наше јединство су, у ствари, отпадништво од нашег народа, од наших сабораца који се сада боре на фронту. Ово је забадање ножа у леђа нашој земљи и нашем народу. Нећемо дозволити да се ово понови, заштитићемо и наш народ и нашу државност од било каквих претњи”.

„Заштитићемо и наш народ и нашу државност од било каквих претњи, па и од унутрашње издаје, а оно са чим смо суочени је управо издаја ствари за коју су се, раме уз раме са осталим нашим јединицама и појединицама, борили борци и команданти групе Вагнер и са њом и умирали”.

„Верујем да ћемо сачувати и одбранити оно што нам је драго и свето. Заједно са својом отаџбином пребродићемо свака искушења, постаћемо још јачи. Свако ко је свесно кренуо путем издаје, ко је припремао оружану побуну, стао путем побуне и терористичких метода, биће неизбежно кажњен, одговараће пред законом и пред нашим народом”.

„Оружане снаге и други државни органи су добили потребна наређења.

У Москви, Подмосковљу и у низу других региона сада се уводе додатне антитерористичке мере. Такође ће се предузети одлучне акције за стабилизацију ситуације у Ростову на Дону. Остаје тешко, рад органа је заправо блокирана цивилна и војна управа”.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *