НАПАД НА КРИМСКИ МОСТ ИЗВЕЛА УКРАЈИНСКА БЕЗПОСАДНА ПОВРШИНСКА ПЛОВИЛА! ВИДЕО

Напад на Кримски мост извела су највероватније два аутономна површинска подводна пловила која су се детонирала испод моста што је изазвало пуцање једног од носећих стубова и накрвиљавње дела мостовске конструкције.

Један распон се срушио, други потонуо. Погинуо је брачни пар из Белгородске области, чији је аутомобил у тренутку експлозије био на мосту.

Украјинске формације су протеклих недеља увежбавале лансирање дронова са чамаца украјинских поморских снага на ушћу Дунава.

За сада тврдња да су у питању безпосадна површинска пловила има највише аргумената.

Такође наводи се да је нападу претходило обавештајно-извиђачка мисија над Црним морем која је осматрала читаву зону Црног мора посебно око Севастопоља и места где се налази Керчки мост.

У извиђачкој мисији налазили су се dve стратешкe беспилотнe летелицe RQ-4 Global Hawk, и RC-135W.

Иначе Украјина је у недељу рано ујутро два пута тим истим пловилима покушала да нападне луку Севастопољ. Сва ти атуономна моркаа пловила су уништена.

Иначе украјинске формације су протеклих недеља увежбавале лансирање дронова са чамаца украјинских поморских снага на ушћу Дунава.

Украјински медији, објавили су да СБУ потврђује умешаност у оштећење Кримског моста. У специјалну операцију је била укључена и украјинска морнарица. Прецизира се да је напад изведен уз помоћ површинских поморских дронова.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *