БОРБЕНИ ХЕЛИКОПТЕРИ КА-52М И МИ-28 УДАРНА ПЕСНИЦА У СЛАМАЊУ УКРАЈИНСКЕ ОФАНЗИВЕ: Ноћни лов на оклопне колоне! ВИДЕО

Пет дана украјинска војска жестоко напада на Запорошком правцу посебно у фокусу украјинске војске је правац Лобковоје-Работино! 291 пук и 70 пук СПЕЦНАЦА одолевају украјинским ударимакоји се смењују по неколико пута у току дана пошто се прегрупишу снаге.

Руске јединице на овом правцу имају велику подршку из ваздуха, а посебно у ноћним условима када се појављују борбени хеликоптери КА-52М и Ми-28Н који фактички постају ловци захваљујући термовизији која им омогућава да врше препадна дејства на украјинске механизоване и оклопне колоне које врше нападе на одређене тачке.

Фактички борбени хеликоптер Ка-52М постао је симбол рата у Украјини од 24. фебруара 2022. године. Наиме, Ка-52 давали су подршку масовном хеликоптерском десанту на аеродром Гостомељ код Кијева, затим пратили су војне конвоје у кијевској области, а касније су изводили препадна дејства на одређене групације. У лову на украјински оклоп кориштен је и борбени хеликоптер Ми-28 који је показао велику рањивост јер буквално ломљењем задњег ротора хеликоптер се рушио, док се Ка-52 показао много издржљивији него што би то неко мислио.

Тако је и сад кад је у питању на далеко чувена та украјинска офанзива за коју је и руски председник Путин рекао да је почела.

Од почетка украјинске офанзиве забележено је да су посаде хеликоптера Ка-52М имале до пет полетања дневно. Оно што је до сад забележено сви хеликоптери и КА-52 и Ми-28 опремљени су са вођеним противоклопним ракетама домета до 10 км. Хеликоптери како се може уочити делују у пару или као одвојени ловци који самостално нападају уочене циљеве .

Неки незванични просек је 5-7 тенкова, борбених возила пешадије или оклопних транспортера се уништи по мисији.

Према још увек незваничним информацијама један КА-52М користећи инфрацрвени електронски ометач и аутоматски пресретач ПВО ракета Витбеск успео је чак да омете 18 ПВО ракета лансираних на њега. За сада званичне потврде о томе нема и да ли је то заиста било тако

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *