НЕМА ПРОБЛЕМА У ИСПОРУЦИ РУСКОЈ ВОЈСЦИ: „Ростек потврдио масовну производњу хиперсоничних ракета Кинжал“

Минобороны России

Руска војска добија хиперсонични комплекс Кинжал у потребној количини, нема проблема са испоруком, ракета се масовно производи. Ово је изјавио први заменик шефа Ростека Владимир Артјаков.

Сталне тврдње Кијева и његових западних савезника да Русији понестаје ракета, укључујући хиперсонични Кинжал, немају никаквог основа. Ракета се већ масовно производи и у количинама које захтева Министарство одбране. Раније се комплекс производио у малим количинама, пошто су испитивања текла паралелно. Сада је ракета у масовној производњи.

„Данас масовно производимо „Кинжал“. Ако је раније пуштен у извесној мери да би се додатно модернизовао и комплетирао истраживање и развој, данас смо ушли у солидну серију. Оно што од нас тражи Министарство одбране, ми то радимо квалитетно и на време у количини и обиму који су им потребни“, изјавио је Артјаков за „Русију 24“.

Представник Ростека такође је демантовао тврдње Кијева о наводно обореним руским „Кинжалима“ уз помоћ америчког ПВО система Патриот, назвавши то „украјинском пропагандом“. У Кијеву покушавају да удовоље својим господарима из Сједињених Држава хвалећи оружје произведено на Западу на све могуће начине.

„Чињеница је да систем Кинжал садржи технологије које се данас, заправо, не могу превазићи у смислу заустављања кретања ове ракете до одредишта“, потврдио је он.

Раније су у Кијеву рекли да је амерички противваздушни комплекс у једном тренутку наводно „оборио” чак шест хиперсоничних „Кинжала”. Како је напоменуто у руском војном ресору, Русија не лансира онолико ракета колико Украјина обара.