КУПОЛА “БЕРЕЖОК” СА БМП-2М БИЋЕ НА РУСКИМ БРОДОВИМА ЗА ОБРАЧУН СА УКРАЈИНСКИМ БЕСПОСАДНИМ ПЛОВИЛИМА НА ЦРНОМ МОРУ?!

Од када је почео рат на Црном мору са украјинским беспосадним пловилима често се тражило адекватно наоружање које би сузбило ова пловила.

Већином су Руси на своја пловила монтирали тешке митраљез КПВТ калибра 14,5 мм, и пушкомитраљезе 7,62 мм, док су портивподморнички хеликоптери добили двоцевне контејнере са топовима ГШ калибра 23 мм.

Како сваки ратни сукоб, па и онај на мору захтева иновативност, Русија је морала да у обзир узме топове већег калибра и прецизности за акције сузбијања украјнским беспосадним чамцима.

Борбени модул Бережок представљен је на изложби Флота-2024.

Ово се објашњава чињеницом да се БМ “Бержок” из БМП-2М може борити против беспоасадних аутономних пловила, јер, има термовизију, аутомаски топ 2А42 калибра 30 мм, као и протвиоклопну ракету Корнет.

БМП-2М са борбеним одељењем Бережок развио је Тулски биро за пројектовање инструмената ( КБП ). Наоружање Бережока укључује аутоматски топ 2А42 калибра 30 мм (500 граната), митраљез ПКТМ калибра 7,62 мм (2000 метака), аутоматски бацач граната АГ-30М калибра 30 мм (300 граната), као и два лансера противтенковских вођених ракета Корнет домета 5,5 км, по две ракете са сваке стране.

Ово омогућава да уништите непријатељску људску снагу, утврђења, оклопна возила, па чак и тенкове на удаљености до осам километара

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *