WALL STREET JOURNAL: „ИЗРАЕЛ СЕ СПРЕМА ЗА ДИРЕКТАН НАПАД ИРАНА“

Israeli Air Forceזְרוֹעַ הָאֲוִיר וְהֶחָלָל

Иран ће одговорити на напад Израела на свој конзулат у блиској будућности, напад ће бити директан, али ограничен. Запад очекује одговор Техерана у року од 24-48 часова. Ово је објавио Wall Street Journal, позивајући се на обавештајне изворе.

Израел се спрема за директан напад Ирана. Претпоставља се да ће Техеран ударити на југ или север земље, али то није извесно. Амерички обавештајци такође не могу да кажу ништа ново, осим да иранске ракете могу да погоде „израелску територију“, а мете напада биће различити објекти, укључујући и енергетске објекте. За удар ће се користити ракете и дронови. Међутим, како наглашава извор, коначна одлука о штрајку још није донета.

„Израел се спрема за директан напад Ирана на југ или север Израела у наредних 24-48 часа“, пишу новине.

У међувремену, портал Axios тврди да ће одговор Ирана бити „ограничен“, ову изјаву је наводно дао ирански министар спољних послова Хосеин Амир Абдолахјан у телефонском разговору са немачком министарком спољних послова Аналеном Бербок. Истовремено, он је потврдио да је Техеран „одлучан“ да одговори Израелу за напад на конзулат.

Како је раније саопштено, Тел Авив је упозорио Техеран на пуну спремност да удари иранска нуклеарна постројења у случају напада на израелску територију.