ЖАРКО НЕБО ИЗНАД КИЈЕВА: Украјинска ПВО деловала на руске ракете! Руси. Кинжалом смо уништили Патриот! Украјинци: оборили смо 18 ракета ВИДЕО

Престоница Украјине нашла се на мети жестоког руског ракетирања у понедељак касно увече и уторак рано ујтро, где је деловала и украјинска ПВО што су забележиле и сигурносне камере како је изгледало небо изнад украјинске престонице.

По свему судећи у околини града активирале су се све ПВО батерије од Патриота, преко НАСАМСА до Ирис-Т који је донирала Немачка.

Руски извори с једне стране тврде да је једна батерија ПВО система Патриот уништена у нападу хиперсоничном ракетом Кинжал и да је ватрени положај откривен наводно праћењем уживо снимака сигурносних камера, које су омогућиле да се открије ватрени положај ракетне батерије и омогући лансирање.

Према украјинским изворима лансирано је на Кијев 18 крстарећих ракета од којих је 6 било хиперзвучних Кинжала.

Према објављеним подацима Украјинског ратно ваздухопловства коначни биланс напада је изгледао овако: Русија је током ноћи лансирала 6 ракета Кинжал из 6 авиона МиГ-31К, 9 крстарећих ракета Калибр из Црног мора, 3 ракете С-400 или Искандер-М и 6 беспилотних летелица Шахид/Геран-2.

Украјинско ваздухопловство тврди да су све ракете оборене.

На поједниним објављеним снимцима види се лансирање ПВО ракета у салвама, такође неки други снимци приказују лет руских крстарећих ракета на градом, као и дронова камиказа.

С друге стране руски извори на телеграму остају при ставу да је једним кинжалом елиминисана батерија ПВО система Патриот, али конкретних доказа за то нема, па се сага Партиот вс Кинжал о томе ко је оборен и уништен наставља.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *