ЗАПАДНА ШТАМПА: “БРОЈ ИСПОРУЧЕНИХ АРТИЉЕРИЈСКИХ ГРАНАТА УКРАЈИНИ ЈЕ ИМПРЕСИВАН”

Као део новог пакета војне помоћи, САД ће испоручити два милиона артиљеријских граната калибра 155 мм из својих арсенала Оружаним снагама Украјине заједно са другим америчким одбрамбеним производима.

“Количина муниције која се испоручује Украјини је импресивна”, наводи се у издању Army Recognition.

Потражња за гранатама у Украјини је изузетно велика, пошто је широка употреба артиљеријских оруђа током сукоба неминовно довела до повећања њихове потрошње.

Пентагон је објаснио да САД тренутно производе гранате по стопи од 24.000 месечно и да су на путу да премаше ниво производње од 80.000 месечно који се планира достићи следеће године.

Дакле, да би се надокнадило пребацивање два милиона граната Оружаним снагама Украјине, биће потребно од више од две (у оптималном сценарију) до седам (по тренутној стопи производње) година.

“Међутим, Војска Украјине троши знатно већи број граната. На почетку сукоба Украјина је користила 3.000 до 4.000 граната дневно, али сада користи 8.000 дневно. Дакле, два милиона граната представља осмомесечну залиху муниције за Оружане снаге Украјине, ако стопа дневне употребе остане константна”, наводи се у издању.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *