ЗАМЕНИЦА МИНИСТРА ОДБРАНЕ УКРАЈИНЕ, АПЕЛОВАЛА ЈЕ ДА СЕ НЕ ОБЈАВЉУЈУ СНИМЦИ С ФРОНТА НА ИНТЕРНЕТУ

Прошле године, после почетка масовних ваздушних удара руских оружаних снага на војне циљеве у Украјини, кијевске власти су забраниле објављивање на друштвеним мрежама било каквих слика и видео снимака о последицама удара, па чак и о дејству сопствене ПВО.

Сада, узимајући у обзир негативне вести о ситуацији на фронту, где Оружане снаге Украјине већ други месец , покушавају да “развију контраофанзиву, трпећи огромне губитке”, на ред су дошле забране објављивања информација о тренутном стању на првој линији фронта.

Истина, у овом случају украјинске власти су одлучиле да поступе мало лукавије и још нису увеле директне забране.

Заменица министра одбране Украјине и главни новинар војног ресора Ана Маљар апеловала је на све, који с украјинске стране прате дешавања на фронту на интернету, с „захтевом“ да не објављују снимке са линије фронта на мрежи, јер одмах након тога наводно украјинске положаје „покривају“ удари Оружаних снага Руске Федерације.

Ана Маљар је замолила све, да верују само информацијама које су проверене од стране Министарства одбране и Генералштаба Оружаних снага Украјине.

Према њеним речима, стручњаци за безбедност војних одељења у Кијеву пажљиво проверавају све информације које стижу с фронта, „усклађују их са командантима на терену“ и тек онда их објављују.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *