ВИСОКИМ ОФИЦИРИМА ВОЈСКЕ СРБИЈЕ УРУЧЕНИ УКАЗИ О ПОСТАВЉЕНИМА И ИМЕНОВАЊИМА

Потпредседник Владе и министар одбране Милош Вучевић уручио је данас официрима Војске Србије указе председника Републике и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића о унапређењима и постављењима на нове дужности. Уручењу указа присуствовао је начелник Генералштаба Војске Србије генерал Милан Мојсиловић.

Фото: Министарство одбране Србије

Указом председника Републике генерал-потпуковник Желимир Глишовић постављен је на дужност заменика начелника Генералштаба Војске Србије. У чин генерал-мајора унапређен је бригадни генерал Тиосав Јанковић који је постављен на дужност начелника Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије. У чин бригадног генерала унапређен је пуковник Зоран Драгићевић који је постављен на дужност начелника штаба Команде Копнене војске. Пуковник Новица Гогић постављен је на дужност команданта 250. ракетне бригаде за ПВД.

Фото: Министарство одбране Србије

Министар Вучевић честитао је припадницима Војске Србије на унапређењима и постављењима и пожелео да с поносом носе нове чинове и буду још успешнији у даљем раду. Он је изразио уверење да ће официри на новим дужностима оправдати указано поверење и да ће, као и до сада, високо професионално, мотивисано и пожртвовано извршавати све своје задатке.

Фото: Министарство одбране Србије

Генерал-потпуковник Желимир Глишовић рођен је 17. децембра 1965. године у Новом Пазару. У професионалној војној служби од 1988. године. Завршио је Војну академију 1988. године, Командно-штабно усавршавање 1998. године, Генералштабно усавршавање 2005. године и Високе студије безбедности и одбране 2016. године. Обављао је дужност начелника Оперативне управе (Ј-3) Генералштаба Војске Србије.

Фото: Министарство одбране Србије

Генерал-мајор Тиосав Јанковић рођен је 29. септембра 1974. године у Ужицу. У професионалној војној служби је од 1997. године. Завршио је Војну академију 1997. године, Командно-штабно усавршавање 2008. године, Генералштабно усавршавање 2013. године и Високе студије безбедности и одбране 2017. године. До сада је био на дужности команданта 250. ракетне бригаде за ПВД.

Фото: Министарство одбране Србије

Бригадни генерал Зоран Драгићевић рођен је 13. августа 1969. године у Лозници. У професионалној војној служби је од 1988. године. Завршио је Војну академију 1991. године, Командно-штабно усавршавање 2000. године и Генералштабно усавршавање 2012. године. Обављао је дужност команданта Бригаде везе.

Фото: Министарство одбране Србије

Пуковник Новица Гогић рођен је 13. априла 1975. године у Ужицу. У професионалној војној служби је од 1997. године. Завршио је Војну академију 1997. године, Командно-штабно усавршавање 2010. године и Генералштабно усавршавање 2015. године. До сада је био на дужности заменика команданта 250. ракетне бригаде за ПВД.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *