ВАЗДУХОПЛОВНА УДАРНА ПЕСНИЦА РУСКОГ ВАЗДУХОПЛОВСТВА, ТАКТИКА ТРОЈКЕ

Руска авијација користи све већи број вођених бомби. Како примећују украјински посматрачи, за један дан, 29. фебруара, Ваздушно-космичке снаге Русије су бациле 152 бомбе МПК/УМПК. Само у село Тоненкоје долетело је 30 далекометних бомби.

Навођене бомбе су довољно прецизне и Руси их имају доста да покрену масовне нападе на украјинске копнене снаге”, пише издање Pucará Defensa.

Као што је назначено, тако брзо увођење великог броја МПК/УМПК објашњава се са два разлога. Прво, масовна производња комплета за корекцију лета, која омогућава конвертовање не само све већег броја стандардних високоексплозивних бомби ФАБ-250М-62 и ФАБ-500М-62, већ и касетних бомби као што су РБК-500 и ОФАБ-500.

Друго, МПК/УМПК су распоређени не само на Су-34, већ и на старије Су-24, због чега се нагло повећао број авиона способних да их користе. Истовремено, још нема доказа о употреби јуришника Су-25 или ловаца Су-35 за бомбардовање, иако се то може очекивати.

“Главна ударна група Ваздушно-космичких снага тренутно је „тројка“ авиона: пар Су-24 или Су-34, у пратњи једног Су-35”, наводи се у издању.

Објашњено је да сваки бомбардер Су-24 и Су-34 носи четири МПК/УМПК, а Су-35 је опремљен са једном до две противрадарске ракете Х-31, као и средствима за борбу против ваздушних циљева: једну до две ракете великог домета Р-37М, две ракете средњег домета РВВ-АЕ/Р-77-1 и две ракете кратког домета Р-73М.

“Једна таква формација (звено) распоређује око осам МПК/УМПК, а такође има могућност да истовремено уништи два украјинска радара и заштити се од пресретача Оружаних снага Украјине. Све у свему, ово је права песница”, закључује издање.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *