УЛАЗАК У РАФУ: “ИЗРАЕЛСКИ ВОЈНИЦИ УБИЈАЈУ ТЕРОРИСТЕ, ПРОНАЛАЗЕ ТУНЕЛЕ”

Протеклог дана, једнице 162. дивизије и бригаде Гивати оперисале су у источном делу Рафе у Појасу Газе, где су пронашле подземна тунелска окна, саопштила је израелска војска у петак 10. маја.

У рејону прелаза Рафа, на палестинској страни, трупе 401. бригаде елиминисале су терористичке одреде у блиској борби и ударима из авиона.

Израелска војска је додала да су авиони израелског ваздухопловства такође коришћени за напад на неколико области у Рафи, са којих су ракете и минобацачке гранате испаљене на израелску територију, укључујући и прелаз Керем Шалом.

Israeli Air Forceזְרוֹעַ הָאֲוִיר וְהֶחָלָל

Убрзо након што је израелска војска објавила ову изјаву, сирене су се огласиле на два локалитета у граничним заједницама Газе. За сада нема извештаја о повређенима или материјалној штети.

Касније у петак, сирене су се огласиле два пута у Керем Шалому, након чега је војска саопштила да су два лансирања идентификована и успешно пресретнута.

ИЗРАЕЛСКА ВОЈСКА ДЕЛУЈЕ У ЗЕИТОУНУ КАКО БИ УНИШТИЛА ТЕРОРИСТИЧКУ ИНФРАСТРУКТУРУ

Паралелно, израелска војска је саопштила да су трупе Нахал бригаде и 2. бригаде извеле активности у Зеитоуну у центру округа.

Војници су уништили терористичку инфраструктуру и елиминисали терористе у том подручју. Поред копнених активности, војска је навела да су борбени авиони гађали терористе и терористичке мете Хамаса. Посебно је гађана зграда која је била минирана и у којој је било много оружја.

Israel Defense Forces /צְבָא הַהֲגָנָה לְיִשְׂרָאֵל

Поред тога, широм Појаса Газе, борбени авиони су такође погађали Хамасове мете, као што су зграде које се користе за противтенковску ватру и тунелска окна.

У центру округа, израелске снаге су идентификовале терористички одред који је изашао из складишта оружја и кренуо према њима. Одред је потом нападнут од стране авиона. Међутим, убрзо после тога, складиште и додатни терориста из одреда нападнути су од стране борбених авиона и хеликоптера.

Израелска војска је саопштила да су током протеклог дана авиони израелског ваздухопловства погодили и уништили око 40 терористичких циљева широм појаса. Мете су укључивале војне зграде, терористичке одреде, осматрачке положаје и додатну терористичку инфраструктуру.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *