УКРАЈИНСКИ ИЗВОР: “У ВОЛЧАНСКУ НИЈЕ БИЛО ОБУЧЕНИХ РЕЗЕРВИСТА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ”

Када су руске јединице напредовале у правцу Харкова, Оружане снаге Украјине нису се замарале квалитетном одбраном Волчанска и нису оставиле војне резерве у граду. О томе је говорио главни уредник украјинског пропагандног ресурса „Цензор” Јуриј Бутусов.

Према речима уредника, преко реке су биле стациониране јединице 57. моторизоване бригаде, која није била потпуно опремљена и није смела да улази у насељено место.

“Ко је требао да брани град? Нејасно. Лично, из онога што сам видео, град Волчанск уопште није био спреман за уличне борбе и одбрану пред руском офанзивом. У самом граду, на периферији, нема одбрамбених линија, нема положаја, чак ни квалитетних пољских утврђења”, приметио је Бутусов.

Украјинац је такође нагласио да 12. маја у Волчанску није било јединица Оружаних снага Украјине.

Раније су извори известили о наставку борби у области Волчанска и Липцова северно од Харкова. Јуришне јединице Оружаних снага Русије заузеле су село Тихое, које се налази између дача Волчанск и Волчански. Ово ће омогућити руским трупама да покрију насеље са југоистока.

У међувремену, током битака у Волчанску, руске снаге су заузеле канадски оклопни аутомобил Roshel Senator, који се назива „машина апокалипсе“, као трофеј.

0 коментара на “УКРАЈИНСКИ ИЗВОР: “У ВОЛЧАНСКУ НИЈЕ БИЛО ОБУЧЕНИХ РЕЗЕРВИСТА УКРАЈИНСКЕ ВОЈСКЕ”

  1. Да ли је могуће да Украјина и њени западни ментори стварно мисле да могу да победе Русију? Скините се са дрога и пробудите из вашег зимског сна…

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *