“УКРАЈИНЦИ ПОКУШАЛИ ДА УНИШТЕ СУ-57 НА АЕРОДРОМУ У АХТУБИНСКУ?”

Украјински извори објавили су снимак дрона који напада на аеродром у Ахтубинску. Они показују да је бар један од дронова можда оштетио најновији руски вишенаменски ловац пете генерације Су-57. Сада стручњаци утврђују обим штете на летелици, ако их уопште има.

У међувремену, војни стручњаци поново покрећу тему изградње склоништа од противничких беспилотних летелица на аеродромима. Ова тема се периодично појављује у издањима ратних дописника и блогера од самог почетка рата у Украјини.

ukrajinci-pokušali-da-unište-su-57-na-aerodromu-ahtubinsku-min© Defence Intelligence of Ukraine

Подсетимо, украјинска војска је већ неколико пута напала руске војне ваздушне луке у којима се налазе и стратешке летелице. И напали су их врло успешно за себе. Упркос томе, руска војна команда никада није предузела неопходне мере за заштиту авиона на аеродромима.

Ова чињеница изазива збуњеност у стручној заједници. Конкретно, познати војни блогер Fighterbomber сматра да би изградња поузданих склоништа од напада непријатељских беспилотних летелица коштала Руску Федерацију много мање од губитка једног авиона Су-57.

Опет ћу вам рећи, само за цену овог Су-57 могла би се градити склоништа од беспилотних летелица за све борбене авионе у земљи”, експерт је прокоментарисао инцидент са оштећењем Су-57 на аеродрому у Ахтубинску.

Остаје нам да се надамо да ће се ови позиви коначно чути.

А шта се тачно догодило, нико са сигурношћу не зна?

Украјинци на свом војном порталу Militarnyi тврде да се то догодило, званични Кремљ ћути. Једино руски блогери и телеграм канали тврде да се нешто догодило. Међутим, и руски дописници и блогери нису много поуздани. Својевремено су тврдили да је Волчанск у руским рукама. Међутим, за тај град се још увек воде борбе.

Стога се поставља питање, коме веровати?

Сукобљеним странама сигурно не!

12 коментара на ““УКРАЈИНЦИ ПОКУШАЛИ ДА УНИШТЕ СУ-57 НА АЕРОДРОМУ У АХТУБИНСКУ?”

  1. Ako je dron stigao do Su57, postavlja se pitanje zašto ga nije direktno pogodio? Ono što se od satelitskog snimaka može videti je to da je dron udario u zemlji neposredno aviona. Naravno, ako se ne radi o fotomontaži ili sl.

  2. Ipak se radi o fotomontaži njihove navodne satelitske snimke su ako se analizira opto elektronski aspekt očajna,aerodromski objekti očito grafički dodati!Jedan detalj je bitan tri dana objekat stoji niko ga niti ispituje niti tobož remontuje a detalji na pisti stalno mijenjaju!

  3. Vrši se opservacija stranih zapadnih, neprijateljskih, satelitskih nadzora, špijunaže i slično.
    Skupljaju se informacije za analitiku. Žrtve su neminovne i u buduće gledano…neophodno minimalne u izgledu krajnjeg cilja.
    Treba shvatiti, da se danas u sferi neverovatne ratne tehnike i tehnologija, formira nova taktika i strategija…Nije svejedno. Cene su daleko veće od nekog čak i istinkog aparata na tlu ili u vazduhu. Igra se šah, a pioni se žrtvuju. Onu su svesni svoje uloge.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *