НОВОГОДИШЊА ЧЕСТИТКА: “РУСКА АВИЈАЦИЈА ПРЕУЗЕЛА ПОСЛЕДЊУ ОВОГОДИШЊУ СЕРИЈУ ЛОВАЦА СУ-57”

Ваздушно-космичке снаге Русије преузеле су последњу овогодишњу серију ловаца пете генерације Су-57, изграђених у оквиру државне одбрамбене наруџбе 2023. године. Ово је саопштила прес-служба Уједињене авио-производне корпорације (УАПК).

Ваздухопловни комбинат Комсомолск на Амуру предао је војсци последњу серију ловаца Су-57 ове године, како кажу, „ за под јелку“. Број авиона у серији се не саопштава, али УАПК наглашава да је овогодишњи производни програм затворен, да су сви авиони предвиђени уговором испоручени. Ово важи и за Су-57 и за Су-35С. Напомиње се да су авиони састављени на новој производној линији изграђеној у фабрици авиона у условима повећања обима серијске производње. Претходна серија ловаца Су-57 предата је војсци крајем септембра.

“Данас унапређујемо производњу. Већ 2024. године биће пуштено у рад низ објеката у оквиру реализације перспективних пројеката техничког опремања у оквиру државног програма развоја одбрамбене индустрије за серијску производњу авиона Су-57”, рекао је шеф УАПК Јуриј Сљусар.

.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *