УДАРНА ГРУПА НОСАЧА АВИОНА АЈЗЕНХАУЕР СЕ ИЗ ЦРВЕНОГ МОРА ПРЕМЕШТА ПРЕМА ОБАЛАМА ЛИБАНА!

Ситуација између Израела и Хезболаха се заоштрава све више и тренутак када ће се све претворити у тотални рат је питање времена

Ударна група носача авиона Carrier Strike Group 2 (CSG-2) која је формирана око носача авиона USS Dwight D. Eisenhower (CVN-69) заједно са пратећим поморским елементима кренула је пут Медитерана.

Иначе то је исти онај носач за који су неки “аналитичари” тврдили да је погођен са три хиперсоничне ракете, што наравно не одговара истини, јер носач авиона је успутно стао у луку Џеда ради попуне и одмора посаде пре него што крене даље.

Ситуација између Израела и Хезболаха се заоштрава све више и тренутак када ће се све претворити у тотални рат је питање времена.

Главни задатак носача авиона Dwight D. Eisenhower (CVN-69) према изјавама једног америчког званичника биће помоћ Израелу у одбрани свог северног ваздушног простора од напада великих размера од ракета дугог домета, ракета и дронова за које се очекује да ће их Хезболах покренути на почетку израелске копнене и ваздушне офанзиве на јужни Либан.

У источном Медитерану Carrier Strike Group 2 повезаће се са осталим бродовима америчке и британске морнарице.

Амерички званичници негирају да то има везе са тензијама у Либану иако је Ајзенхауре на отвореном мору још од средине октобра прошле године. Начин распореда указуједа је то превентивно.

За то време ратни бродови земаља ЕУ наставиће са “Операцимом Аспидес” са којом се управља из морнаричке базе Рота у Шпанији против јеменских Хута у Црвеном мору.

Иначе носач авиона USS Harry S. Truman (CVN-75) заједно са својом ударном групом требао би у јулу или августу да крене из базе Норфолк према источном Медитерану

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *